Sorodne objave

 

Po današnji primopredaji poslov je z izjavo za javnost danes, 24. februarja 2023, pred predstavnike medijev stopil novi v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić.

20230224 142110

"Danes zjutraj sva s predhodnikom, mag. Boštjanom Lindavom, ki ga kot strokovnjaka izjemno cenim, že opravila primopredajo poslov. Nove naloge sprejemam z vso odgovornostjo," je dejal Jušić in se ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju zahvalil za izkazano zaupanje.

Jušić je karierni policist, po končani takratni kadetski šoli za miličnike se je leta 1991 zaposlil na Policijski postaji Piran. V Policiji je prehodil vso karierno pot od policista, pomočnika komandirja, policijskega inšpektorja, pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije do višjega policijskega svetnika v Službi generalnega direktorja policije, kjer se je ukvarjal s sistemskimi, organizacijskimi in kadrovskimi zadevami. Nazadnje je bil tudi pooblaščenec za vodenje Sektorja za razvoj in sistemske naloge.

"Sistem in delo policije tako na področju kriminalistične kot tudi uniformirane policije dobro poznam. Prepričan sem, da je policija trenutno v dobrem stanju. Še naprej se bom zavzemal za strokovno in neodvisno delo policije, ki je servis ljudem. Moja prioriteta bo skrb za varnost vseh prebivalk in prebivalcev, seveda ob spoštovanju človekovih pravic in svoboščin. Zavzemal se bom tudi za vzpostavitev kariernega sistema v Policiji in za čimprejšnji zaključek projekta razporeditve policistov po vstopu Hrvaške v schengensko območje in to tako v dialogu z zaposlenimi, kot tudi v dialogu s sindikati. Nadaljevali bomo aktivnosti za bolj proti korupciji. Nenazadnje je policija na tem področju tudi že prejela usmeritve ministra."

"Okvir dela policije je z letnimi načrti dela že postavljen in ga bom nadaljeval tudi na področju nasilja v družini, nasilja med vrstniki in nasilja nad ženskami. Glede prometne varnosti podpiram "vizijo 0" za čim manj oziroma nič smrtnih žrtev na slovenskih cestah," je poudaril novi v. d. generalnega direktorja policije.

"Sem človek dialoga, moja vrata so odprta tako za oba sindikata kot tudi za naše stanovske organizacije. Tudi v prihodnje se bom zavzemal za dober medsebojni dialog, tudi med zaposlenimi. Ker sem posle prevzel šele pred nekaj urami, se bom najprej dodobra seznanil z vsemi zadevami, delo z že postavljeno ekipo pa se nadaljuje. Prepričan sem, da bomo še naprej uspešno zagotavljali visoko stonjo varnosti vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije. Za to se bom tudi osebno zavzemal," je dejal Jušić.