Sorodne objave

 

Center za izobraževanje v pravosodju v sodelovanju z Društvom državnih tožilcev Slovenije in Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi organizira dvodnevni strokovni posvet z naslovom "Otrok – dokazno sredstvo?!" Posvet bo potekal 13. in 14. aprila 2023 v dvorani Union Grand hotela Union v Ljubljani.

Z uvodnimi nagovori ga bodo v četrtek, 13. aprila 2023, ob 9. uri, odprli državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje dr. Igor Šoltes, državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Helga Dobrin, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić in predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije mag. Boštjan Valenčič.

Strokovnjaki z različnih področij bodo na tokratnem posvetu med drugim predstavili, kako poteka obravnava otroka v policijskem postopku in zaslišanje otroka oziroma mladoletnika v Hiši za otroke ter kakšne so posebnosti dela z otroki – žrtvami kaznivih dejanj na centrih za socialno delo. Posvetili se bodo tudi škodi in travmi, ki ju lahko utrpi otrok – žrtev zaradi pravnega postopka.

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas, da se udeležite fototermina ob odprtju posveta ob 9. uri. Po predhodni najavi vam bomo zagotovili tudi sogovornike na strokovni ravni za izjavo za medije. Vljudno prosimo, da svojo prisotnost na dogodku potrdite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 12. aprila 2023 do konca delovnika. Vljudno vabljeni!