Sorodne objave

 

V tednu od 3. do 9. aprila 2023 je potekala preventivna akcija Varno z e-skirojem. Med akcijo so policisti poostreno nadzirali uporabo lahkih motornih vozil, kot so e-skiro, "segway", električno dvokolo.

V tem času so kontrolirali 521 voznikov e-skirojev, od katerih je bilo 12 pod vplivom alkohola. Policisti so izdali 81 plačilnih nalogov, v 87 primerih pa so izrekli opozorilo. Najpogostejše kršitve so bile povezane z nepravilno uporabo površine za vožnjo - takih je bilo 51 kršitev. V preteklem tednu sta bila v prometnih nesrečah udeležena 2 voznika e-skiroja, ki sta se lahko telesno poškodovala.

FotoRomanSamborskyi Shutterstock.com 1835123638

Električni skiroji so lahka prevozna sredstva, ki jih je na naših ulicah čedalje več, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Priljubljeni so še zlasti v lepem in toplem vremenu.

Toda vožnja z njimi je lahko nevarna, saj se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo. Dodatna nevarnost se pojavi, če vozniki e-skirojev ne upoštevajo predpisov.

Zato policisti znova pozivamo k varni in previdni vožnji.

Povezane vsebine

Z aprilom začenjamo akcijo Varno z e-skirojem v prometu. Letos ponesrečenih že 20 voznikov električnih skirojev

Varno z e-skirojem – preventivni nasveti