Sorodne objave

 

V petkovem maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupaj ugotovili 897 prekoračitev hitrosti.

Največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, in sicer 583 kršitev. Na cestah izven naselij je bilo ugotovljenih 123 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 191 prekoračitev hitrosti.

Policisti so 639 voznikom izdali plačilni nalog ali pa bo zoper njih izdan ustrezen prekrškovni postopek,146 voznikov je moralo globo za storjeni prekršek plačati na kraju, 112 voznikov pa je bilo opozorjenih.

Neprilagojena hitrost je še vedno glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodila prav zaradi tega. Pri smrtnih prometnih nesrečah je ta delež še veliko večji - v zadnjih letih se giba okrog 37 odstotkov.

Namen maratona nadzora hitrosti je umirjati hitrosti na naših cestah. Namreč, vozniki lahko z umirjeno in defenzivno vožnjo pripomorejo k večji prometni varnosti. Želimo si, da bi s takšno vožnjo nadaljevali tudi takrat, kadar ne potekajo tovrstni poostreni nadzori.

Policisti zato znova pozivamo: vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje omejitvam, svojim sposobnostim ter razmeram na cesti.

Povezane vsebine

Ta petek bo potekal maraton nadzora hitrosti - objavljamo lokacije

Počasi se daleč pride. Začenja se pomladna preventivna akcija za zmanjševanje hitrosti na naših cestah