Sorodne objave

 

Priljubljen kolesarski maraton Franja, ta izjemni športno-rekreativni dogodek, je za nami. Čestitke vsem udeležencem in zmagovalcem ter hvala navijačem za odlično vzdušje. Da je dogodek potekal brezhibno, smo s skupnimi močmi poskrbeli organizatorji, sponzorji, redarji, reševalci in seveda policisti.

IMG 38cb7ec51959345a604d8f04651b3ab9 V

V okviru mednarodne kolesarske dirke je minuli vikend potekalo več kolesarskih prireditev, kjer smo za red in varnost skrbeli tudi policisti. Dirko smo budno spremljali tako policisti na motorjih kot ob progi. Skupaj z redarji organizatorja smo usmerjali promet na vseh pomembnejših cestnih priključkih ob trasi maratona.

Poleg fizičnega urejanja prometa v okolici prireditvenega prostora in v križiščih smo skrbeli za čim večjo pretočnost vzporednih cest, nudili voznikom ustrezne informacije o obvozih, po potrebi pomagali redarjem in varnostnikom, zagotavljali nemoten prevoz intervencijskim vozilom ter ukrepali proti voznikom, ki niso upoštevali postavljene prometne signalizacije, in drugim kršiteljem cestnoprometnih predpisov.

IMG 6586a663830ac6a029764efcd033a0c7 V

Kot je razvidno s fotografij, je bila udeležba odlična!

Med nalogami policije je tudi varovanje velikih ali mednarodnih športnih prireditev

Na področju zagotavljanja splošne varnosti ljudi in premoženja je med pomembnimi nalogami policije tudi varovanje velikih ali mednarodnih športnih tekem. Za varnost ob trasah takšnih športnih prireditev so sicer v prvi vrsti zadolženi reditelji, za katere mora poskrbeti organizator, vendar pa je v velik del aktivnosti za varovanje vključena tudi policija. Med drugim morajo policisti, še zlasti kadar tekme potekajo po javnih cestah (npr. pohodi, tekaške in kolesarske prireditve), poskrbeti za varnost cestnega prometa in izvajati cestne zapore.