Sorodne objave

 

Policisti so v noči s sobote, 17. junija, na nedeljo, 18. junija, po vse Sloveniji izvajali maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov. V tem času so opravili 2.553 preizkusov alkoholiziranosti in pri tem obravnavali 63 voznikov, pri katerih je preizkus alkoholiziranosti pokazal do 0,52 mg alkohola v litru izdihanega zraka, ter 29 voznikov, pri katerih je rezultat pokazal nad 0,52 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

alkotest IMG 6822

Dodatno je bil štirim voznikom odrejen strokovni pregled, v katerem se preverja, ali je voznik vozil pod vplivom alkohola. Šestim voznikom je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma, da so v cestnem prometu vozili motorno vozilo pod vplivom prepovedanih drog, psohoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.

Maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov je potekal v sklopu preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki sicer poteka od 14. do 20. junija. Namen take oblike poostrenega nadzora je preprečiti neodgovorno udeležbo v prometu in tako poskrbeti, da bi prav vsi prometni udeleženci varno prispeli na svoj cilj.

Povezane vsebine

Skupaj poskrbimo, da bi vsi varno prispeli na svoj cilj: v noči s sobote na nedeljo bo potekal maraton nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikom

Kdo vozi, vi ali alkohol? Začenja se akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in drog