Sorodne objave

 

Slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem je v počastitev dneva državnosti v torek, 20. junija 2023, v Zagrebu priredilo diplomatski sprejem, na katerega so bili povabljeni visoki predstavniki uradnih hrvaških institucij in diplomatskega zbora ter predstavniki slovenske manjšine na Hrvaškem.

20230620 130055

Slovesnost, ki se je je udeležil tudi v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić, je potekala na Evropskem trgu v Zagrebu. Poleg v. d. generalnega direktorja policije mag. Senada Jušića se je dogodka udeležil tudi namestnik generalnega direktorja hrvaške policije, Jozo Šuker.

V okviru promocije Slovenije in slovenske policije je na dogodku nastopil Policijski orkester. Na odru so se mu pridružili hrvaški kolegi oziroma policijska klapa sv. Mihovil in priznana hrvaška violončelistka Ana Rucner, ki je tudi promotorka tamkajšnje kampanje "Manj orožja, manj tragedij". Igrala je na violončelo, izdelano iz prostovoljno oddanega orožja v lasti hrvaškega notranjega ministrstva.

20230620 133001

Dogodek je bil v duhu dobrososedskih odnosov in krepitve prijateljstva med slovenskim in hrvaškim narodom organiziran tudi v luči desete obletnice vstopa Hrvaške v Evropsko unijo, ki bo 1. julija 2023, in letošnjega vstopa Hrvatov v schengensko območje. Ključno vlogo pri izvedbi dogodka je imel tudi slovenski policijski ataše v Zagrebu, mag. Srečko Jarc.