Sorodne objave

 

Ste zamudili prvi rok za prijavo v Višjo policijsko šolo? Med 25. in 31. avgustom 2023 poteka drugi vpisni rok. Ne zamudite priložnosti! Še letos se vpišite in že kmalu boste lahko tudi sami del naše velike modre družine.

Clipboard02 zaposlovanje vizitka

Drugi vpisni rok za vpis v Višjo policijsko šolo poteka od 25. do 31. avgusta. Vpiši se!

Policijsko delo je zahtevno in odgovorno, a tudi lepo in pomembno. Je poslanstvo s plemenitim ciljem. Policisti namreč pomagamo ljudem v nesreči ter skrbimo za spoštovanje zakonov in varnosti v družbi. To zahteva odprtega in odločnega človeka z občutkom za pravičnost.

Se prepoznate v tem opisu? Ste pripravljeni na dodatno izpopolnjevanje znanja in veščin, na terensko delo, delo ponoči, ob nedeljah in praznikih, v lepem, pa tudi slabem vremenu? Ali veste, da vas čakajo tudi večje psihične in fizične obremenitve? Ob tem pa se veselite tega, da boste postali del velikega kolektiva, na katerega se lahko vedno zanesete, in da bo občutek zadovoljstva po dobro opravljeni nalogi odtehtal vse, tudi težke trenutke, zahvale ljudi, ki ste jim pomagali, pa bodo dale smisel vašemu delu? Potem je to pravi poklic za vas!

Če pa še niste povsem prepričani, vas vabimo, da prisluhnete izkušnjam štirih kandidatov za policiste, ki so izobraževanje na Policijski akademiji že opravili in so zdaj tik pred zaključkom šolanja.

Komu je namenjen drugi vpisni rok?

Drugi vpisni rok je namenjen kandidatom:

  • ki so bili neuspešni v prvem roku mature ali
  • ki so bili ob prvi prijavi na razpis v marcu neuspešni pri preizkusu telesnih zmogljivosti ali
  • ki se bodo v letošnjem šolskem letu prvič prijavili na razpis ali
  • ki se na podlagi razpisa v marcu niso uvrstili v ožji izbor, ker v zahtevanem roku niso posredovali dokazila o zaključeni V. stopnji izobrazbe (pri čemer jim bodo priznani uspešni rezultati, doseženi na preizkusu telesnih zmogljivosti, psihološkem testiranju, razgovoru z izbirno komisijo ter zdravstvenem in psihološkem pregledu).

 

Povezane vsebine

Zaposlite se v slovenski policiji

Priporočila za pripravo na preizkus telesnih zmogljivosti

Izbirni postopek za zaposlitev kandidatov za policiste

Tudi vas že od nekdaj vleče v policijo? Ne zamudite letošnjega drugega vpisnega roka!