Sorodne objave

 

42-članska zasedba Policijskega orkestra je to soboto dopoldne, 9. septembra 2023, s krajšim "glasbenim pohodom" razgibala center glavnega mesta. Mimoidoči so bili navdušeni! Veliko pa je bilo tudi takih, ki so se v center mesta danes dopoldan podali izključno zato, da bi videli njihov nastop. Novica, da bodo igrali v centru Ljubljane, se je namreč hitro razširila tako med Ljubljančani kot med turisti.

Clipboard01 video

Video: Ste zamudili nastop Policijskega orkestra v Ljubljani? Oglejte si kratek posnetek njihovega glasbenega pohoda.

Člani policijske godbe so se odločili, da enostavno izkoristijo lepo sončno vreme ter prebivalcem in obiskovalcem slovenske prestolnice polepšajo dan. Njihov nastop je bil tudi priložnost, da po letošnjem avgustu, za vso Slovenijo tako težkem mesecu, ljudi tudi na ta način nekoliko razvedrimo ter jim znova povrnemo nekaj upanja in veselja do življenja. Med prizadetimi v poplavah so bili tudi zaposleni v policiji, za katere v teh dneh zbiramo tudi finančna sredstva, s katerimi jim želimo pomagati, da se po velikih izgubah znova postavijo na noge.

orkester2

orkester3

Policijski orkester je svoj sobotni glasbeni pohod začel pred Moderno galerijo, od koder se je 42-članska zasedba orkestra po Cankarjevi in Čopovi ulici čez Prešernov trg napotila proti ljubljanskemu magistratu na Mestnem trgu ter po isti poti nazaj. Zaigrali so nekaj svojih najlepših in najbolj prepoznavnih melodij in koračnic, ki so jim mimoidoči lahko prisluhnili in jih del poti tudi pospremili.

orkester9