Sorodne objave

 

V okviru Roadpolovih dnevov prometne varnosti se slovenska policija priključuje naporom evropskih policij, da na današnji dan, 20. septembra 2023, dosežemo naš največji cilj, tj. nič smrtnih žrtev v prometu. Danes bomo zato izvajali več nadzorstvenih aktivnosti, ki bodo usmerjene k zagotavljanju boljše varnosti cestnega prometa.

Policisti postaj prometne policije in Specializirane enote za nadzor prometa bomo danes, od 8. do 16. ure, na območju celotne države izvajali številne aktivnosti, ki bodo vključevale predvsem nadzor razdalje med vozili, merjenje prekoračitev hitrosti in preverjanje spoštovanja predpisov pri šolskih prevozih skupin otrok.

FotoUrosModlic AMZS 2019 radar

Prioritetno bomo z avtocestnih nadvozov izvajali meritve hitrosti in varnostne razdalje, saj so prekoračitve hitrosti in premajhna varnostna razdalja najpogostejši vzroki prometnih nesreč na avtocestah. Pri  tem bomo aktivno uporabljali tudi stacionarne merilnike hitrosti.

Vožnjo z neprimerno varnostno razdaljo, v povezavi z nedovoljenimi posegi v sodobne varnostne asistenčne sisteme, ki jih vozniki onemogočajo in izklapljajo, poleg distrakcije v večini primerov povezujemo tudi z naletnimi trčenji tovornih vozil na avtocestah, zato se policisti tokrat posvečamo predvsem ugotavljanju omenjenih kršitev.

Ob tem pa se policisti danes usmerjamo tudi v nadzore nad šolskimi prevozi skupin otrok, kar je ena od prioritet policije ob začetku šolskega leta.

Povezane vsebine

Roadpolovi dnevi prometne varnosti. Da na evropskih cestah ne bi bilo več nobene smrtne žrtve!

Varnost v prometu – preventivni nasveti policije