Sorodne objave

 

Zaradi povečanega števila nedovoljenih vstopov v državo, predvsem na območju Rigonce–Dobova, smo v policiji v zadnjem obdobju na omenjenem območju povečali svojo prisotnost tako z dodatnimi policijskimi patruljami kot tudi tehničnimi sredstvi. Na območju naloge izvajajo tudi policisti iz drugih policijskih enot, policisti konjeniki in policijski helikopter.

Mesana patrulja FotoPUNovomesto1

Mešana slovensko-hrvaška policijska patrulja

Razmere na terenu vseskozi budno spremljamo in jim prilagajamo način dela. Redno delo poteka tudi v mešanih patruljah s hrvaškimi kolegi. V preteklih dneh je generalni direktor policije mag. Senad Jušić glavnemu ravnatelju hrvaške policije Nikoli Milini poslal pobudo za še dodatno okrepitev dela v mešanih policijskih patruljah na tem območju. Tudi sicer pa s hrvaškimi varnostnimi organi sodelujemo vsakodnevno in na vseh treh ravneh.

Svoje dosedanje delo ocenjujemo kot uspešno, ne nazadnje se to kaže tudi v številu prijetih oseb, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo, in njihovih sprovajalcev. Do danes smo tako obravnavali 240 primerov, v katerih je bilo prijetih 269 tihotapcev ljudi (261 tujcev in 8 slovenskih državljanov) s 1.571 tujci. Za 240 tihotapcev je bil odrejen pripor.

V Policiji vseskozi proučujemo tudi možnosti na različnih ravneh, kako bi varovanje južne meje še okrepili, saj se zavedamo, da je za ljudi, ki živijo na tem območju, varnost bistvenega pomena. Varnost je pomembna dobrina prav za vse.

Povezane vsebine

Statistični podatki o nedovoljenih migracijah na območju Republike Slovenije

Vse fotografije so simbolične. Foto: arhiv Policije