Sorodne objave

 

Predstavniki policije in šolstva bomo v četrtek, 21. septembra 2023, na OŠ Mihe Pintarja Toleda (Kidričeva cesta 21, Velenje) predstavili preventivno akcijo Nasilje je čist' out.

Na ta način želimo z združenimi močmi nagovoriti učence osnovnih šol in jih spodbuditi k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja. Z otroki pa bo o tematiki nasilja med vrstniki in pravih smernicah v življenju spregovoril tudi priljubljeni pevec Challe Salle, ki je mladim velik vzgled in ki jim ne le skozi svojo glasbo, ampak tudi sicer, predaja modra sporočila in jih spodbuja k temu, da v življenju izberejo pravo smer.

Izjava za medije

Izjava za medije bo 21. septembra ob 11. uri. Več o projektu, o problematiki nasilja med vrstniki ter ustvarjanju prijaznega, varnega in spodbudnega šolskega okolja bodo spregovorili:

  • Boštjan Kavc, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Celje
  • Aleš Ojsteršek, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje
  • Sebastjan Kukovec, ravnatelj šole
  • Challe Salle, pevec

Spoštovane predstavnike medijev vabimo, da se nam pridružite. Zaradi lažje organizacije prosimo, da na dogodek pridete najkasneje ob 10.50, svojo udeležbo pa nam predhodno potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Podrobneje o akciji Nasilje je čist' out

Z namenom ozaveščanja o problematiki nasilja med vrstniki je v Policiji, s podporo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Zavodom za šolstvo RS, nastala akcija Nasilje je čist' out. Za vse osnovne šole v Sloveniji smo pripravili plakate, za vse učence od 5. do 9. razreda pa tudi knjižne kazalke, na katerih so informacije o oblikah medvrstniškega nasilja. Namen projekta je otroke tudi na tak, njim prijazen način opozoriti na problematiko nasilja med vrstniki, jih spodbuditi k prijateljskim odnosom, pa tudi ozavestiti, naj v primeru nasilja poiščejo pomoč.

Povezane vsebine

Nasilje nad vrstniki
Policija za otroke