Sorodne objave

 

V petek in soboto, 16. in 17. februarja 2024, smo na informativnem dnevu Višje policijske šole bodočim kandidatom za policiste predstavili potek šolanja kot tudi delo policista in številne karierne možnosti. Obiskovalcem smo skozi kratka predavanja ponudili kar se da veliko informacij, z veseljem pa smo odgovarjali tudi na njihova številna vprašanja.

1000005077

Dva petkova in en sobotni termin so v Policijsko akademijo pripeljali okoli 400 mladih, ki svojo karierno priložnost vidijo v policiji. Skupaj z njihovimi starši in drugimi spremljevalci pa se je v dveh dneh v Tacnu pod Šmarno goro mudilo več kot 500 obiskovalcev. Predavalnica Policijske akademije je bila polna do zadnjega kotička, zato je nekaj zainteresiranih moralo ostati na hodniku.

1000005000

Kljub dokaj nestabilni vremenski napovedi smo uspeli dočakati in izkoristiti dva sončna dneva, ki sta nam omogočila, da smo na igrišču akademije predstavili najzanimivejša področja policijskega dela. Tu so bili splošni in prometni policisti, kriminalisti, policisti konjeniki, vodniki službenih psov, pripadniki posebne in specialne enote, policisti varnostniki, policisti iz urada za informatiko in telekomunikacije itd., priletel pa je tudi policijski helikopter.

IMG 8236

Mladi so pokazali veliko zanimanja za policijsko delo in med nekaterimi med njimi smo že opazili take, ki bodo nekoč zagotovo dobri policisti. Nadejamo se številčnega vpisa in se veselimo naših bodočih sodelavcev …

IMG 8229

Povezane vsebine

Ste zamudili informativni dan v Policijski akademiji? Obiščete nas lahko še jutri!