Sorodne objave

 

Policija se tudi letos predstavlja na Študentski areni, največji izobraževalno-sejemski prireditvi za mlade v Sloveniji, ki se že deveto leto zapored odvija oktobra na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

IMG 6253

IMG 6309

Policisti in policijski inšpektorji iz policijskih uprav Ljubljana, Postojna in Kranj ter Generalne policijske uprave v notranjem razstavnem prostoru in na zunanji ploščadi Gospodarskega razstavišča obiskovalcem, predvsem mladim - dijakom in študentom -, s promocijskimi in preventivnimi vsebinami predstavljajo različna zanimiva področja policijskega dela: promet, javni red, kriminaliteto, sodelovanje v mirovnih misijah, zaposlovanje v policiji, delo Centra za forenzične preiskave, Specialne enote, Urada za varnost in zaščito, Oddelka vrhunskih športnikov, policijsko opremo in vozila, potek reševanja v gorah s helikopterjem Letalske policijske enote idr.

IMG 6276

Predstavitev dela in opreme Posebne policijske enote

IMG 6110

Policist postaje prometne policije obiskovalki pojasnjuje, kako je treba zlesti na motor, na spodnji fotografiji pa policist slalomira skozi ovire.

IMG 6092

IMG 6213

Policisti Letalske policijske enote, Gorske enote policije in Specialne enote so prikazali, kako poteka reševanje ponesrečencev s policijskim helikopterjem.

 

Vse dni sejma strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela obiskovalcem svetujejo in odgovarjajo na njihova vprašanja o varnosti in policijskem delu.

IMG 6124

IMG 6048

Otvoritev so popestrili tudi člani Policijskega orkestra.

IMG 6125

Študentsko areno so obiskali tudi nekateri znani slovenski vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Na fotografiji sta judoista Rok Drakšič, zaposlen v policiji, in Lucija Polavder, zaposlena v Slovenski vojski.

IMG 6295

Predstavitev dela in opreme enote vodnikov službenih psov

 

Prireditev poteka vsak dan od 12. do 19. ure, vstop je prost.

Več informacij o prireditvi na spletni strani organizatorjev in na spletni strani policije.

Vabljeni k ogledu razstavnega prostora na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani!