Vrh slovenske policije in minister za notranje zadeve Dragutin Mate so se danes, 25. 2. 2008, v predsedniški palači poklonili v soboto preminulemu nekdanjemu predsedniku Republike Slovenije dr. Janezu Drnovšku.

Ob dnevu žalovanja so se v žalno knjigo iz vodstva policije vpisali generalni direktor policije Jože Romšek, namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret in pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Robert Črepinko.

Iz Ministrstva za notranje zadeve so se v žalno knjigo vpisali še državni sekretar mag. Zvonko Zinrajh, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge mag. Srečko Jarc in generalni direktor Direktorata za upravne notranje zadeve mag. Bojan Trnovšek, glavna inšpektorica Inšpektorata RS za notranje zadeve Mateja Rokvič, generalna sekretarka na ministrstvu Elda Gregorič Rogelj in vodja kabineta Darja Hrast.

skupna blizu

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta ob smrti nekdanjega predsednika Slovenije dr. Janeza Drnovška izrazila iskreno sožalje: "Velikega politika, ki je bistveno zaznamoval politično zgodovino Slovenije, in miroljubnega borca za mir in sožitje se bova spominjala z globokim spoštovanjem."

skupna dalec