Sorodne objave

 

Predstavniki ukrajinskih državnih inštitucij za boj proti korupciji so danes, 29. maja 2008, obiskali Generalno policijsko upravo na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

zadaj

Predstavniki ukrajinske delegacije so se sestali s predstavniki Oddelka za korupcijo pri Upravi kriminalistične policije. Seznanili so se s stanjem na področju korupcije v Sloveniji, zakonsko osnovo boja državnih organov proti korupciji, organizacijsko strukturo Generalne policijske uprave ter organizacijo Oddelka za korupcijo pri UKP.

spredaj

Poleg tega so slovenski kriminalisti gostom predstavili še organizacijo preiskovalnih organov ter način in oblike dela v boju proti korupciji. Posebej jih je zanimal način kadrovanja v enoti za boj proti korupciji. Tako so jim predstavniki oddelka za korupcijo predstavlili sistem ocenjevanja in karierni sistem policije v Republiki Sloveniji. Nad predstavitvijo so bili zelo zadovoljni in so izrazili zanimanje za nadaljnje sodelovanje na področju policijskega delovanja ter na področju boja zoper korupcijo, ki je v Ukrajini precej bolj razširjena kot v Sloveniji.