Sorodne objave

 

V športnem parku Policijske akademije so danes, 2. junija 2008, pred generalnim direktorjem policije Jožetom Romškom slovesno zaprisegli nove policistke in policisti za varovanje zunanje schengenske meje.

zaprisega

Pred generalnim direktorjem policije je zapriseglo 45 novih policistk in 73 novih policistov.

zaprisega2

3. decembra lani se je po Programu usposabljanja delavcev policije za varovanje zunanje meje Evropske unije začelo usposabljati 147 kandidatk in kandidatov. Uspešno, z opravljenim zaključnim izpitom za izvajanje policijskih pooblastil, jih je usposabljanje v prvem roku zaključilo 119. Policijske vrste bodo od danes naprej tako bogatejše za 45 novih policistk in 73 novih policistov. Tisti pa, ki izpita na prvem roku niso opravili, ga bodo imeli možnost ponovno opravljati v drugi polovici junija.

vodstvo

Od leve prosti desni Marko Podlesnik, ravnatelj Šole za policiste, mag. Franc Kosmač, direktor Policijske akademije, in Jože Romšek, generalni direktor policije


Bodoče policistke in policisti so v Policijski akademiji v Tacnu pridobili potrebna strokovno-teoretična znanja, vmes, v okviru šesttedenskega praktičnega usposabljanja na policijskih postajah, pa to pridobljeno znanje tudi praktično utrjevali in se tudi tako usposobili za prihodnje delo na terenu, to je varovanje zunanje schengenske meje.

Podlesnik

"To je izredno odgovorna naloga, odkar je Slovenija 21. decembra lani vstopila v schengensko območje. Zagotavljanje varnosti v skupnem schengenskem prostoru je namreč izjemno pomembno, saj je učinkovito izvajanje ukrepov na zunanji meji kot tudi v notranjosti ne le v varnostnem interesu Slovenije, ampak celotnega območja Evropske unije," je poudaril Marko Podlesnik, ravnatelj Šole za policiste.

decko

"Na vaši novi poti bodo pomembni vaša razgledanost, komunikativnost, medsebojna pomoč, poštenost, predvsem pa nenehna vedoželjnost, želja po znati več in bolje. V Šoli za policiste ste se namreč usposobili in pridobili dober temelj za strokovno in zakonito delo, toda znanje, ki je vrednota, je treba nenehno negovati in nadgrajevati, kar še posebej velja za policijsko delo. Vrata Policijske akademije so vam zato vedno odprta za nadaljnje usposabljanje in izpopolnjevanje ter pridobivanje dodatnih znanj," je še poudaril Podlesnik, ki se je ob tej priložnosti zahvalil učiteljskemu zboru in vsem sodelavcem v Policijski akademiji za pripravo, strokovno izvedbo in evalvacijo programa usposabljanja ter za "iskreno prizadevanje, da bi prihodnje policistke in policiste kar najbolje pripravili na prihodnje delovne izzive. Zahvaliti se moram tudi njihovim mentorjem in vodstvom policijskih postaj, ki ste jih spremljali med praktičnim usposabljanjem v enotah, jim svetovali in jih podpirali."

Romsek

Med drugim se je generalni direktor policije Jože Romšek vsem staršem zahvalil za zaupanje, da so svoja dekleta in fante zaupali novemu kolektivu - slovenski policiji.

z leve

"Prva zaprisega kadetov Srednje strokovne šole za notranje zadeve tukaj v Tacnu je bila leta 1970. V policiji danes deluje več kot 9000 ljudi. Za uspešno delo takšnega sistema so potrebni predvsem dobri medsebojni odnosi, dobro vodenje in dobra organizacija dela. To nam dokazujeta tako letno poročilo kot tudi to, da se vsako leto na razpis za policiste prijavi več kot 700 kandidatov in kandidatk za policiste," je poudaril generalni direktor policije Jože Romšek.

bejba

Generalni direktor je poudaril, da policisti ne smejo pozabiti na dobre medsebojne odnose in dobre odnose do državljanov.


"Vaša najpomembnejša popotnica na novi poti naj bo: bodite pošteni do državljanov in državljank ter do stanovskih kolegov in kolegic. Vaše delo mora temeljiti na doslednem upoštevanju predpisane zakonodaje ob stalnem spoštovanju in varovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Pričakujemo, da boste s svojim delom prispevali k ohranjanju in dvigu ugleda slovenske policije. To boste lahko dosegli s pripadnostjo kolektivu, zakonitim, strokovnim in etičnim delom ter ravnanjem," je zaključil generalni direktor policije.

najboljsa

Najboljša policistka generacije Tamara Klenovšek, ki ji je generalni direktor policije izročil knjižno nagrado

kape

"Spoštovani gospod generalni direktor policije, v imenu Policijske akademije vam danes predajam nove policistke in policiste za nadzor državne meje," je povedal ravnatelj Šole za policiste in v zrak je poletelo 118 policijskih "šapk".