Sorodne objave

 

Te dni v slovenski policiji potekajo številne slovesnosti ob 27. juniju, dnevu policije. Praznik policije je bil izbran v spomin na desetdnevno osamosvojitveno vojno in zgodovinske trenutke leta 1991, ko so se policisti skupaj s slovenskim narodom uprli agresiji jugoslovanske armade, ki je hotela s silo zaustaviti razvoj dogodkov.

mimohod avla

venec avla

pozdrav avla

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate, namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Janez Rupnik, pomočnica direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Tatjana Bobnar in podpredsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas so danes, 27. junija, v avli Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije najprej položili venec k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991, nato pa so se poklonili spominu, položili venec in prižgali sveče tudi na spomeniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.

venec Zale01

mimohod Zale01

mimohod Zale02

venec Zale02

pozdrav Zale

PO Zale

sveca

delegacija Zale

Položitvi venca so se pridružili zaposleni v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji, pa tudi svojci umrlih in poškodovanih policistov v vojni za Slovenijo 1991.

Kvartet Policijskega orkestra je zaigral Tišino.