Sorodne objave

 

Pri Krnskem jezeru so v soboto, 15. novembra 2008, potekale slovesnosti v spomin na vse padle v prvi svetovni vojni. Letošnji, sicer že enajsti spominski pohod je bil posvečen 90. obletnici konca I. svetovne vojne in zato še posebej pomemben.

Udelezenci Jezero Pohoda se je v izjemno lepem in za to obdobje toplem sončnem jesenskem vremenu udeležilo več kot 1000 pohodnikov, ki so se na pot odpravili predvsem iz smeri Bohinja oz. od planinskega doma pri Savici (Ukanc) in iz Lepene.

UdelezenciMed udeleženci je bil tudi namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec s svojimi najožjimi sodelavci. Spominskega pohoda in slovesnosti so se udeležili še policistke in policisti ter drugi delavci policije. Pri organizaciji pa so tudi letos sodelovali policisti Posebne policijske enote - Gorske enote in predstavniki Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

PolicistiMedPohodom

SkupinskiPosnetekObalo Krnskega jezera so v zgodnjih popoldanskih urah zasedli praporščaki, pripadniki policije in vojske, člani številnih društev v uniformah iz prve svetovne vojne in številni pohodniki, prišli pa so tudi veleposlaniki in vojaški atašeji. Proslavi ob jezeru je sledila svečanost pri "madžarskem križu" na Dupli planini, kjer so navzoči padlim v spomin položili vence in prižgali sveče. Vsi pohodniki so zvečer na obali jezera ob baklah in ognju še enkrat počastili spomin na padle v prvi svetovni vojni.

Praporscaki

Na proslavi je nastopil tudi kvintet trobil Policijskega orkestra.

PolicijskiOrkester