Sorodne objave

 

Policija se je med 11. in 14. septembrom 2008, v štirih dneh izobraževalno-sejemske prireditve Otroški bazar na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani dobro predstavila množici najmlajših obiskovalcev.

iz zraka

stant

Otroški bazar je 11. septembra sicer uradno odprl minister za šolstvo in šport, toda slovesnost se je dejansko začela z iskrivo in poskočno glasbeno spremljavo Policijskega orkestra.

orkester

Na notranjem razstavnem prostoru in na zunanji ploščadi so policisti predstavili zanimivo in pestro delo policistov, napotenih v mednarodne mirovne misije, delo forenzikov, naloge pripadnikov Specialne enote, delo vodij policijskega okoliša, problematiko prepovedanih dog, področje prometne varnosti, staršem in otrokom pa svetovali o varnosti v prometu, nasilju med mladimi, vandalizmu, varovanju doma in njihove lastnine.

bazarko motor

Maskota prireditve Bazarko pri policijskem motorju


Na razstavni stojnici so se policisti pogovarjali z otroci in njihovimi starši, učitelji in drugimi obiskovalci ter odgovarjali na njihova vprašanja.

cernilogar

Dušan Černilogar, vodja policijskega okoliša Moste - Kodeljevo v Ljubljani, v pogovoru z otroki


Otrokom so razdelili poučno pobarvanko Varno na poti v šolo in domov. Za tiste, ki so s svojimi starši ali spremljevalci ali s pomočjo policistov na bazarju izpolnili listič z dvemi vprašanji in ga oddali v nabiralnik na razstavnem prostoru, bomo na Generalni policijski upravi organizirali nagradno žrebanje.

krim svetuje

Dogajanje na razstavnem prostoru policije in na zunanji ploščadi so popestrili tudi obiski vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, kot je gimnastičar Mitja Petkovšek (na fotografiji).

petko

sportnik

Na ploščadi pred vhodom v dvorano A so si obiskovalci lahko ogledali opremo Specialne enote policije (oklepno vozilo in posebno opremo, ki jo pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito, vključno z robotom za delo z eksplozivnimi predmeti). Ogledali so si tudi opremo policistov prometnikov ter policijske motorje in posebna vozila, ki jih policisti prometniki uporabljajo pri svojem delu.

mladi motorist

Posebno veliko zanimanja je bilo med najmlajšimi obiskovalci za policijske konje in opremo, ki jo policisti konjeniki uporabljajo pri opravljanju službenih nalog. Nekateri pa so tudi izkoristili priložnost in se fotografirali na konjskih hrbtih.

konj

Predstavili so se tudi vodniki službenih psov s svojimi štirinožnimi pomočniki.

pes

Z velikim zanimanjem so si stari in mladi ogledovali forenzično opremo, ki je bila v razstavljena pred kombijem za oglede krajev kaznivih dejanj, in se s forenzikom pogovorili o rečeh, ki so jih zanimale.

kombi

Policisti kolesarji so med pogovori z najmlajšimi otrokom in obiskovalcem delili tudi preventivno zloženko z nasveti o tem, kako obvarovati svoje kolo pred tatvino.

ppe

Daleč največ pozornosti je v petek, 12. septembra, pritegnil prikaz helikopterskega reševanja ponesrečenega policista. Policisti gorske enote so se po vrvi spustili iz helikopterja Letalske policijske enote do "poškodovanega" kolega, ga dvignili v helikopter in odpeljali na varno.

helikopter1

ogled helikopterja

minister3

resevalec ranjenec1

Otroški bazar je obiskalo veliko število ministrov in drugih vidnih osebnosti iz političnega in gospodarskega življenja, med njimi minister za notranje zadeve Dragutin Mate, ki si je tudi sam ogledal reševalno akcijo s helikopterjem in druga področja policijskega dela, ki smo jih predstavili na prireditvi.

minister1

Ob zaključku bazarja je policija prejela tudi priznanje organizatorjev za odlično predstavitev na prireditvi.


Besedilo in fotografije: Ivan Mezek, PU Ljubljana