Sorodne objave

 

Na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo je bila danes, 11. decembra 2008, predaja prvih igrač, ki so bile zbrane v humanitarni akciji Podari igračo in nasmeh.

Od več kot 20 ton zbranih igrač, ki bodo prinesle nasmeh vsaj 100.000 otrokom, smo v policiji zbrali 2.340 kilogramov oz. skoraj 15.000 igrač.

dec11 PodariIgraco01

V imenu slovenske policije sta varovancem Inštituta Republike Slovenije za rehabilitacijo igrače predala Janez Rupnik in Marija Mikulan, oba iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

dec11 PodariIgraco02

Humanitarna akcija Podari igračo in nasmeh je potekala od 15. oktobra do 30. novembra 2008. Tudi v policiji smo se z velikim veseljem odzvali vabilu pobudnikov dobrodelne akcije Rdečega križa Slovenije in družbe Petrol ter sredi novembra organizirali interno zbiranje igrač med svojimi skoraj deset tisoč zaposlenimi na vseh enajstih policijskih upravah in na Generalni policijski upravi.

dec11 PodariIgraco03 dec11 PodariIgraco04

Janez Rupnik: "Zbiranje igrač v tem predprazničnem času je v vseh policijskih enotah ustvarilo prav posebno vzdušje in nas navdalo z občutkom, da tudi na tak način prispevamo k uresničevanju otrokovih pravic."

dec11 PodariIgraco05 dec11 PodariIgraco06

Po končanem zbiranju smo vse igrače posredovali v centralno skladišče, kjer jih razvrščajo in čistijo, zatem pa jih bo Rdeči križ preko svojih območnih združenj in v sodelovanju z Rdečimi križi posameznih držav razdelil otrokom v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Črni gori.

dec11 PodariIgraco07 IMG 4246

Vodstvo policije se vsem zaposlenim iskreno zahvaljuje za izjemen odziv! S skromnimi dejanji smo dosegli veliko. Podarjene igrače bodo zagotovo razveselile veliko otrok in jim v težkih življenjskih okoliščinah vsaj za trenutek polepšale praznične dni.

dec11 PodariIgraco09