Sorodne objave

 

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je sinoči navdušil Policijski orkester na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu.

IMG 9177

Slavnostna govornica na prireditvi, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, je povedala: "Vodenje ministrstva za notranje zadeve sem prevzela prepričana, da v mnogih segmentih slovenska policija deluje odlično, predvsem pa, da v njej delate predani posamezniki in posameznice, ki si želite nove energije ter novih idej za skupno varnost vseh prebivalcev in obiskovalcev Republike Slovenije. Moja dolžnost je, da v okviru ministrskih pristojnosti, pravnega znanja in svežih idej pripomorem k temu, da boste lažje in učinkoviteje opravljali svoje delo ter tako zagotavljali dobre varnostne razmere v državi. Za take cilje se je vredno boriti skupaj, dejanja pa bodo zgovornejša od vseh besed. Prepričana sem, da bo naše sodelovanje obrodilo sadove."

IMG 9155

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je ob prihajajočih praznikih zaželela obilo sreče in uspehov, medsebojnega zaupanja, spoštovanja, učinkovitega sodelovanja ter moči in optimizma.


Poleg izjemnega orkestra pod taktirko Mira Sajeta so navdušili še trio Eroika, vokalista Irena Vrčkovnik in policist Matjaž Mrak ter plesalka Ana Pandur.

IMG 9147

Miro Saje je dirigent Slovenskega mladinskega pihalnega orkestra, občasno sodeluje s Slovenskim orkestrom klarinetov, od leta 2001 pa je tudi gostujoči dirigent Policijskega orkestra.

IMG 9159

Trio Eroika so klasično izobraženi pevci Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor). Uspeh jim je prinesla kombinacija talenta, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in sveže obdelave zimzelenih uspešnic.

IMG 9161

Irena Vrčkovnik se v zadnjem času posveča predvsem pedagoškemu delu in piše pesmi za druge izvajalce. Naslednje leto namerava posneti zgoščenko za otroke.

Matjaž Mrak je poklicni glasbenik v Policijskem orkestru, poleg tega pa je član narodno-zabavnega ansambla Štajerskih 7. Njegovo uspešno delo dokazuje 15 posnetih zgoščenk.

IMG 9166

Ana Pandur je plesalka s klasično baletno izobrazbo, ki jo je že v otroštvu očaral flamenko. Je koreografinja, pedagoginja in umetniški vodja PKD Flamenko.

IMG 9180


Po koncertu sta ministrica in namestnik generalnega direktoja policije Matjaž Šinkovec pripravila sprejem, ki so se ga udeležili gostje koncerta.

IMG 9212

Ministrica v "zborčku" vrhunskih športnikov zaposlenih v policiji.

IMG 9190

Nad koncertom je bil navdušen tudi predsednik vlade Borut Pahor.

IMG 9188

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik


Policijski orkester letos obeležuje 60-letnico delovanja. Ob tem so aprila v Cankarjevem domu pripravili gala koncert, na katerem so podelili tudi spominske znake najzaslužnejšim za uspešno delo orkestra.

IMG 9178


Božično-novoletni koncert, ki je zagotovo pika na i vsakoletnega dela Policijskega orkestra, vsako leto znova navdušuje ljudi in polni številne dvorane, zato si njihovi poslušalci in občudovalci želimo, da bi tudi v prihodnje svoje odlično delo delili z zvesto publiko.

Posnetek koncerta bo predvajan na prvem ali drugem programu TV Slovenija 1. januarja 2009 ob 9. uri.