Sorodne objave

 

Fundacija Z glavo na zabavo je v sodelovanju s policijo ter Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v soboto, 6. decembra 2008, s tradicionalno družinsko prireditvijo sklenila osmo sezono projekta Z glavo na zabavo.

IMG 0024

V projektu Z glavo na zabavo za promocijo zdravega življenjskega sloga, aktivnega preživljanja prostega časa in zabave brez alkohola tobaka in prepovedanih drog že vrsto let sodeluje tudi policija.

IMG 0063

IMG 9770

Policisti so na posameznih prireditvah obiskovalcem predstavili opremo in pripomočke za ugotavljanje prisotnosti mamil in alkohola v organizmu, merilnike hitrosti ter simulator vožnje motornega kolesa. Ob tem so policisti mladim in njihovim staršem tudi svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd.

IMG 0014 IMG 9794

Policija se poleg svojega rednega dela pogosto vključuje v različne preventivne projekte in tako prispeva svoj delež k ozaveščanju mladih o varnosti v cestnem prometu, ki spadajo med šibkejše udeležence cestnega prometa.

IMG 0173

Policisti so znali pritegniti pozornost tudi najmlajših

 

Obiskovalci jesenskih prireditev Z glavo na zabavo so pokazali veliko zanimanja za teme, ki so jih predstavljali policisti, med drugim tudi za področje varne vožnje. Na zaključni prireditvi, ki je bila v Mercatorjevem centru Ljubljana, sta policista Postaje prometne policije Ljubljana obiskovalcem predstavila problematiko vožnje z motorjem. Zainteresirani so se lahko preizkusili na posebnem simulatorju za usposabljanje v varni vožnji motornega kolesa, ki ga za varnejšo pripravo policistov motoristov na začetek motoristične sezone uporablja policija.

IMG 0182

IMG 0158

Fundacija Z glavo na zabavo na zabaven način opozarja na nezdružljivost uživanja alkohola in prepovedanih drog z udeležbo v cestnem prometu. Osrednja vsebina teh aktivnosti je prepoznavna pod imenom Vozimo pametno. Projekt dokazuje, da se je mogoče odlično zabavati tudi brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

Usklajeno delovanje pristojnih državnih institucij in nekaterih nevladnih organizacij je že obrodilo sadove tudi med mladimi, ki povečini že sprejemajo popolno treznost kot nujni pogoj za varno sodelovanje v cestnem prometu.

IMG 9720