Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je 30. in 31. januarja 2009 v okviru Informative 09 predstavila tudi policija. Na našem razstavnem prostoru so številni obiskovalci lahko izvedeli več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo.

slika01

slika02

Predstavili smo kar nekaj zanimivih področij policijskega dela in opremo ter informirali obiskovalce o tem, kakšno je delo policista, o zahtevanih pogojih za sprejem v policijo ter o poteku prijave na razpis.

slika03

slika04

Na dveh krajših predavanjih so obiskovalci lahko izvedeli, kako se lahko prijavijo na razpis, kakšen je izbirni postopek, kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, katere so zdravstvene in psihofizične zahteve ter drugi kriteriji za izbor kandidatov. Predstavili smo tudi izobraževanje v Šoli za policiste.

slika05

Po predavanju je predstavnik Urada za organizacijo in kadre odgovarjal na številna vprašanja. Največ jih je bilo o izobraževalnem programu za policista in o predmetniku šolanja.

slika06slika07

Poleg informacij o zaposlovanju in izobraževanju pa so obiskovalci razstavnega prostora policije lahko dobili tudi druge koristne informacije in se pogovarjali z vrhunskima športnikoma, zaposlenima v policiji, Simonom Hočevarjem (kajak na divjih vodah) in Jernejem Damjanom (smučarski skoki).

slika08

Oba dneva so bili za vsa vprašanja, poleg predstavnik Urada za organizacijo in kadre, na voljo tudi vodja policijskega okoliša, policijski inšpektor za preventivo, kriminalistični tehnik, predstavnika Policijske akademije in Uprave uniformirane policije (za področje policijskih pooblastil in nadzora državne meje) ter predstavnik Centra za forenzične preiskave.

slika09

slika10

Največ zanimanja je bilo za elektronski simulator streljanja. Na njem so se ob napotkih policista Specialne enote obiskovalci tudi sami lahko preizkusili v streljanju.

Inštruktorja za praktični postopek sta zbrane navdušila s prikazom nekaterih policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe.

slika11

slika12

slika13

Veliko pozornosti sta zbujala tudi policist vodnik službenega psa in službeni pes Arni, ki je na nepopisno veselje najmlajših na ukaze vodnika izvajal različne vragolije in se potrpežljivo pustil božati.

slika14 slika15

slika16

slika17

Informativa 09 je bila namenjena učencem, dijakom in študentom, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in drugim iskalcem informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev.