Sorodne objave

 

Policijska akademija med 22. in 24. septembrom 2008 gosti delegacijo srbskega ministrstva za notranje zadeve, ki jo sestavljajo predstavniki njihovega direktorata za izobraževanje, usposabljanje, razvoj in raziskovanje ter predstavniki njihovega centra za osnovno policijsko izobraževanje iz Sremske Kamenice. V delegaciji so tudi pobudniki obiska, predstavniki misije OVSE v Srbiji.

V Policijski akademiji so gostom predstavili delo in programe, ki jih izvajajo. Slovensko policijo so predstavljali Nevenka Tomovič iz vodstva Policijske akademije, ravnatelj Višje policijske šole Ivo Holc, ravnatelj Šole za policiste Marko Podlesnik in vodja Centra za izpopolnjevanje in usposabljanje Damjan Žagar. Za srbske kolege so izkušnje slovenske policije na področju izobraževanja in usposabljanja nadvse zanimive, saj želijo v Srbiji prenoviti sistem policijskega izobraževanja in usposabljanja. Naslednje leto bo namreč končala izobraževanje zadnja generacija srednješolskega izobraževanja, nadomešča pa ga že prva generacija izobraževanja odraslih za policiste.

Nermin Isić iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana je srbskim kolegom predstavil tudi praktični postopek in samoobrambo ter letno preverjanje. Delegacija srbskega ministrstva za notranje zadeve pa si je med obiskom ogledala tudi Oddelek za izpopolnjevanje in usposabljanje Gotenica.

ObiskIzSrbije01

ObiskIzSrbije02

ObiskIzSrbije03

Ravnatelju Šole za policiste Marku Podlesniku so gosti podarili grafiko centra za osnovno izobraževanje v Sremski Kamenici, ki so ga v preteklih letih temeljito prenovili ter prilagodili potrebam in načelom izobraževanja odraslih.


Besedilo in fotografije: Nevenka Tomovič