Sorodne objave

 

V Kopenhagnu na Danskem je od 22. do 23. julija 2002 potekalo 6. Srečanje direktorjev policij, ki se ga je udeležila tudi delegacija slovenske policije z generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem.

Delovnega srečanja so se poleg direktorjev policij držav članic Evropske Unije udeležili tudi direktorji policij držav kandidatk za članstvo v Evropski Uniji, Islandije, Norveške, Europol-a, Evropske komisije in CEPOL-a. Glavne teme pogovorov so bili projekti, ki potekajo v okviru Europola, in sicer na področju zatiranja čezmejnega kriminala, ilegalnih migracij, trgovine z ljudmi, tatvin vozil, otroške pornografije in pedofilije.


Svedska1

Slovensko delegacijo sta na 6. Srečanju direktorjev policij EU in držav kandidatk predstavljala generalni direktor policije Marko Pogorevc in vodja Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave Boris Rehar.


Slovenska delegacija, ki je na tem srečanju sodelovala že tretjič, je imela tudi več bilateralnih stikov z direktorji tujih policij in z direktorjem Europola Jurgenom Storbeckom.

Generalni direktor slovenske policije Marko Pogorevc je na povabilo nacionalnega komisarja švedske policije Stena Heckscherja obiskal sedež švedske policije v Stockholmu, sestal pa se je tudi z namestnico državnega generalnega tožilstva Švedske Catharino Bergqvist Levin.


Svedska2

Generalni direktor slovenske policije na obisku pri nacionalnem komisarju švedske policije Stenu Heckscherju (ob njem je vodja kriminalistične policije Švedske Christer Eksberg in predstavnica oddelka za mednarodno sodelovanje).


Predstavniki delegacij so si v razgovorih izmenjali informacije o organizaciji in delovanju obeh policij, zakonskih podlagah za njuno delovanje, vključevanju Slovenije v EU ter o medsebojnem sodelovanju in pomoči švedske policije.


Svedska3

Generalni direktor policije Marko Pogorevc na obisku pri namestnici generalnega državnega tožilstva Švedske Catharini Bergqvist Levin.


Skozi pogovore je bilo razvidno, da je slovenska policija pri vključevanju v EU na pravi poti, kajti svoje delo opravlja strokovno in učinkovito.