Sorodne objave

 

Predstavniki slovenske policije so na vabilo hrvaškega ministrstva za notranje zadeve 21. oktobra obiskali Oddelek za notranjo zaščito, ki se ukvarja z varovanjem oseb in objektov, ter Oddelek za šolanje službenih psov v Zagrebu.

ObiskHrvaske01

Skupna fotografija predstavnikov slovenske in hrvaške policije pred stavbo Oddelka za notranjo zaščito


Obiska so se udeležili Adil Huselja iz Sektorja splošne policije na Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave ter Marko Medvešek, Andrej Muhvič, Marjan Levstik in Marko Štritof, vsi iz Oddelka za šolanje službenih psov v Policijski akademiji na Generalni policijski upravi.

ObiskHrvaske02

Tečajniki v Oddelku za šolanje službenih psov


Slovenska policija, natančneje Oddelek za šolanje službenih psov, s hrvaškimi kolegi že dolgo sodeluje na področju dela službenih psov za odkrivanje eksplozivov. V času, ko v hrvaški policiji Oddelek za šolanje službenih psov ni deloval, so slovenski policisti izšolali 12 službenih psov in nekaj vodnikov službenih psov za odkrivanje eksplozivov.

Oddelek za notranjo zaščito ima 15 vodnikov s službenimi psi za odkrivanje eksplozivov, tako da vse preglede objektov opravljajo sami. Po predstavitvi dela oddelka so vodniki s službenimi psi pripravili tudi predstavitev dela službenih psov pri odkrivanju ekplozivov, pri čemer so tako vodniki službenih psov kut tudi službeni psi pokazali primerno usposobljenost.

ObiskHrvaske03

Dober odnos med vodnikom in službenim psom je osnova za uspešno delo.


Med obiskom so hrvaški policisti slovenskim kolegom predstavili tudi Oddelek za šolanje službenih psov, ki deluje v sklopu Policijske akademije. V oddelku je zaposlenih 6 inštruktorjev, ki skrbijo za šolanje službenih psov ter usposabljanje tečajnikov - kandidatov za vodnike službenih psov. Oddelek vodi Branislav Bole.

Službeni obisk na Hrvaškem je bil izjemno koristen, saj so predstavniki obeh policij z neposrednimi pogovori in izmenjavo izkušenj s področja dela vodnikov službenih psov potrdili dosedanje uspešno sodelovanje in tako še izboljšali pogoje za nadaljnje sodelovanje na tem področju.

Besedilo in fotografije: Adil Huselja