Sorodne objave

 

Oddelek za šolanje službenih psov na Gmajnicah sta 9. junija 2009 obiskala avstrijski policijski ataše Thomas Pepper in francoski policijski ataše Fabien Barthez.

Gosta so sprejeli namestnik vodje Oddelka za šolanje službenih psov Andrej Muhvič, glavni koordinator za področje dela službenih psov in policijske konjenice v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Adil Huselja in predstavnica Sektorja za mednarodne odnose na Generalni policijski upravi Staša Nunič

Obisk ataseji

Pred objektom Oddelka za šolanje službenih psov
 

Andrej Muhvič je predstavil organizacijo in sistem dela oddelka, ki organizacijsko spada pod Policijsko akademijo, kjer skrbijo za vse oblike usposabljanj kandidatov in vodnikov službenih psov ter šolanja psov za opravljanje policijskih nalog. Gostom je med drugim razkazal prostore, v katerih so nameščeni službeni psi, veterinarsko ambulanto in ostale prostore, ki jih inštruktorji uporabljajo za svoje delo s tečajniki in službenimi psi.

Po ogledu razstave foto-dokumentarnega gradiva v prostorih oddelka sta si gosta ogledala tudi predstavitveni film o šoli oziroma Oddelku za šolanje službenih psov. Poleg predstavitve področja usposabljanja sta se gosta seznanila tudi z organizacijo dela na tem področju na državni, regijski in lokalni ravni ter sistemskimi ukrepi, ki so v zadnjih desetih letih bistveno izboljšali pogoje za delo na tem področju.  

Adil Huselja je policijskima atašejema predstavil še izkušnje in rezultate sodelovanja z agencijo FRONTEX (agencijo za vodenje operativnega sodelovanja na zunanjih mejah EU), pri čemer je to področje dela v slovenski policiji prejelo zelo dobre ocene. Ob zaključku obiska sta gosta izrazila pripravljenost za sodelovanje na tem področju, avstrijski policijski ataše Thomas Pepper pa je poudaril, da bi lahko geografsko bližino naše šole in dveh šol v Avstriji izkoristili kot veliko prednost pri izmenjavi znanj in izkušenj.