Sorodne objave

 

V teh dneh se v policijskem vadbenem centru v Gotenici zaključuje dvanajstdnevno praktično usposabljanje novozaposlenih delavcev kriminalistične policije in Centra za forenzične preiskave.

IMG 1327

Tečajnike sta včeraj, 16. junija 2009, v Gotenici obiskala tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in si - skupaj s predstavniki medijev - ogledala, kako udeleženci kriminalističnega tečaja pridobivajo povsem praktična znanja in spretnosti za odkrivanje in preiskovanje kriminalitete.

IMG 1291

Na fotografiji ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek, generalni sekretar Damjan Lah, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in drugi člani delegacije


Udeleženci so pod vodstvom inštruktorjev kriminalistične policije ta dan obravnavali primer eksplozije avtomobila, za kar je potrebnega veliko specialnega znanja in strokovnosti.

 MG 1378

Fakulteta za šport je na svoji spletni strani predstavila sodelovanje s policijo med praktičnim delom letošnjega kriminalitičnega tečaja v Gotenici. Predstavniki fakultete so v sodelovanju z inštruktorjem kriminalističnega tečaja Robertom Pračkom foto in videodokumentirali eksplozijo vozila.

IMG 1336

 MG 1426

Tečajniki so se poleg tega usposabljali še za vožnjo v posebnih razmerah in uporabo helikopterja v kriminalistične namene ter preiskovanje železniške in delovne nesreče, oboroženega ropa, samomora, utopitve in drugih primerov sumljive smrti, premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivega dejanja zoper okolje, požiga ali požara idr.

Več o kriminalističnem tečaju v sporočilu za javnost: Otvoritev kriminalističnega tečaja 2009