Sorodne objave

 

Slovenijo je v torek, 17. maja, obiskal šef hrvaške uniformirane policije Dubravko Teur, ki se je srečal s slovenskim kolegom Danijelom Žibretom.

IMG 6816

Načelnik hrvaške uniformirane policije Dubravko Teur in direktor Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi Danijel Žibret sta na delovnem sestanku govorila o sodelovanju hrvaških in slovenskih policistov pri varovanju športnih prireditev ter o izmenjavi podatkov med obema policijama glede potovanja navijačev na športne prireditve in udeležencev večjih javnih zbiranj tako v eno kot drugo državo.

Ob tej priložnosti sta na željo hrvaškega šefa uniformirane policije obiskala tudi Postajo konjeniške policije Ljubljana, kjer jima je komandir postaje Cveto Možina predstavil organiziranost, delo in naloge slovenskih policistov konjenikov. Nato sta si ogledala še redno vajo policistov posebne policijske enote, ki je potekala v policijskem vadbenem centru v Gotenici.

Žibret in Teur sta se strinjala, da je sodelovanje med slovenskimi in hrvaškimi policisti dobro in izrazila željo po krepitvi skupnega operativnega dela tudi v prihodnje.