Sorodne objave

 

V spomin na obrambne dejavnosti, v okviru katerih smo med osamosvojitveno vojno na skrivni lokaciji ohranili računalniško in mikrofilmsko kopijo evidenc in registrov podatkov organov za notranje zadeve, smo v Dragomerju danes, 8. junija 2011, s Policijskim veteranskim društvom Sever Ljubljana in Občino Log Dragomer odkrili spominsko obeležje osamosvojitvene vojne.

IMG 5805

Kopije podatkov, ki jih je hranil Matej Dobčnik in za to dejanje leta 2001 prejel bronasti znak za zasluge za varnost, so obsegale več kot deset ključnih nacionalnih registrov in evidenc o prebivalstvu Slovenije ter operativne in logistične evidence organov za notranje zadeve, ki so bile pomembne za delovanje organov oblasti in drugih institucij samostojne slovenske države.

IMG 5793

Zbrane je nagovoril tudi direktor Urada za informatiko in telekomunikacije v Generalni policijski upravi Andrej Bračko.

IMG 5790

Prireditve v spomin na dejavnosti, s katerimi smo med osamosvojitveno vojno zagotavljali varno obdelavo in uporabo podatkov ter delovanje informacijskega sistema, sta se udeležila tudi namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec in direktor Urada za informatiko in telekomunikacije v Generalni policijski upravi Andrej Bračko.

IMG 5802