Sorodne objave

 

V bližini nemškega mesta Köln je od 4. do 9. junija 2011 potekalo svetovno prvenstvo specialnih enot policije Combat Team Conference 2011, kjer je slovenska ekipa dosegla drugo mesto.

Tekmovanja Combat Team Conference 2011 (CTC 2011) se je udeležilo več kot 40 enot iz vseh petih celin. Med njimi je bila tudi ekipa specialne enote slovenske policije, ki je v skupni razvrstitvi dosegla odlično drugo mesto. Izmed devetih etap so bili slovenski "specialci" najboljši kar v treh etapah, kar ni uspelo nobeni drugi ekipi.

SETekmovanje poteka vsaka štiri leta (olimpijski ciklus), zato se vse ekipe temeljito pripravijo na izjemno zahtevno in naporno tekmo. Ekipe se pomerijo v devetih etapah z nalogami, ki jih opravljajo pri svojem delu. Naloge, ki jih je bilo treba opraviti v vsaki etapi, tekmovalcem niso znane vnaprej, izvesti pa jih je treba v čim krajšem času in s čim manj napakami. Zato je poleg moči, vzdržljivost, iznajdljivosti, hitrosti in natančnosti tekmovalcev pri premagovanju etap še toliko bolj pomembna usklajenost ekipe.