Sorodne objave

 

Policijska akademija razpisuje obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev, ki bo konec leta v treh izvedbah. Občinske uprave pa morajo svoje redarje na to izpopolnjevanje prijaviti vsaj 30 dni prej.

Na podlagi 21. člena Zakona o občinskem redarstvu (Ur. l. RS, št. 139/2006) in Pravilnika o izvajanju strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja občinskih redarjev (Ur. l. RS, št. 24/2011) Policijska akademija razpisuje izvedbo


obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev.


Čas in kraj izvajanja

Obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev se v prostorih Policijske akademije, Rocenska 56, 1211 Ljubljana – Šmartno, v treh terminih:

  • od 10. do 13. oktobra 2011, predviden datum preizkusa znanja je 25. oktober 2011,
  • od 7. do 10. novembra 2011, predviden datum preizkusa znanja je 22. november 2011,
  • od 5. do 8. decembra 2011, predviden datum preizkusa znanja je 20. december 2011.


V prvo in drugo izvedbo obdobnega izpopolnjevanja bomo razvrstili kandidate, čigar prijave smo prejeli ob razpisu usposabljanja, ki je potekalo v času med 6. in 9. junijem 2011 in jih zaradi velikega števila prijav ni bilo možno uvrstiti v izvedeni termin. Odgovornim osebam občinskih uprav za nove termine ni potrebno ponovno pošiljati prijave.

Glede na prispele prijave je še možna prijava v tretji termin.


Vključitev v izpopolnjevanje

V Program obdobnega izpopolnjevanja se lahko vključi kandidat, ki je opravil preizkus strokovne usposobljenosti za opravljanje del in nalog občinskega redarje, ter se s tem usposobil za opravljanje del in nalog občinskega redarja.


Način prijave

Prijavo mora vložiti odgovorna oseba občinske uprave, pri kateri je kandidat zaposlen, najmanj 30 dni pred datumom, določenim za začetek obdobnega izpopolnjevanja. Pošlje naj jo na naslov Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana - Šmartno, ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Pri prijavi naj se pod zvezo sklicuje na "Občinski redar – obdobno izpopolnjevanje".

Prijava mora vsebovati izpolnjen obrazec za prijavo, ki vsebuje:

  • podatke o prijavitelju (naziv, naslov, ime in priimek odgovorne osebe, telefon in e-naslov),
  • podatke o kandidatu (ime, priimek, EMŠO, kraj rojstva, naslov, telefon in e-naslov).

 

Obrazec za prijavo na obdobno izpopolnjevanje 


Prijava na obdobno izpopolnjevanje pomeni tudi prijavo na preizkus znanja, ki je organiziran vsaj štirinajst dni po zaključenem izpopolnjevanju.

O izbiri bomo kandidate pisno obvestili in jih z vabilom povabili na izpopolnjevanje. Kandidatom, ki bodo izrazili potrebo po namestitvi, bo ta omogočena v objektih Ministrstva za notranje zadeve, skladno s prostorskimi zmogljivostmi.

Policijska akademija je omejila vpis na 20 kandidatov v posamezno izvedbo. Če ne bo prijavljenih vsaj 13 kandidatov, izpopolnjevanja ne bomo izvedli.

Program obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev obsega 32 ur (4 dni). Kandidati morajo po končanem izpopolnjevanju pristopiti še k preizkusu znanja.

Dodatne informacije o razpisu lahko dobite pri policijski inšpektorici Slavici Gostiša na telefonski številki 01/514-70-76.