Sorodne objave

 

Pred nami je sončen in prazničen vikend, ki bo na ceste ponovno privabil veliko motoristov. Da bi bila udeležba v cestnem prometu varna, policisti opozarjamo vse udeležence na previdno in strpno vožnjo!

IMG 0924Policisti si skupaj z drugimi pristojnimi službami prizadevamo za večjo varnost motoristov, ki sodijo med najbolj ogrožene skupine udeležencev v cestnem prometu. Vendar pa lahko za svojo varnost največ naredite motoristi sami. Vozite po predpisih, uporabljajte ustrezno in dobro vidno zaščitno opremo, na motor pa se podajte le dobro psihofizično pripravljeni!


Nasveti za večjo varnost motoristov


Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. Letos je na naših cestah umrlo 18 motoristov, lani v enakem obdobju pa 20. Krivda za prometno nesrečo ni vedno na strani motoristov, saj vozniki enoslednih vozil običajno povzročijo le polovico prometnih nesreč, v katerih izgubijo življenje.

Vse udeležence v cestnem prometu zato opozarjamo na dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil, previdnost, strpnost in spoštovanje ostalih udeležencev!


Preberite tudi:

Nevarnosti prežijo na motoriste tudi poleti (29. 7. 2011)

Ob začetku motoristične sezone predstavili akcijo za večjo varnost motoristov - informacija z novinarske konference (23. 3. 2011)