Sorodne objave

 

Med 17. in 24. septembrom 2011 bo v regatnem centru Medemblik na Nizozemskem potekala mednarodna Interpolova regata, ki se je bodo udeležili tudi slovenski policisti. Pred odhodom na Nizozemsko sta se ekipi v petek, 26. avgusta, predstavili javnosti.

IMG 9047

 Pred treningom v Marini Portorož je člane obeh ekip sprejel tudi generalni direktor policije Janko Goršek.


Slovenski policisti se bodo regate udeležili že drugič. Prva ekipa je predlani v zlatem razredu osvojila 12. mesto, druga ekipa pa v srebrnem razredu 14. mesto. Na tekmovanju bo sodelovalo kar 32 ekip iz 13 evropskih držav in Avstralije.

IMG 9856

Trening obeh ekip si je v Marini Portorož ogledal tudi direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger, ki je tekmovalcem zaželel veliko sreče na Nizozemskem.

IMG 9867

IMG 9929

Pred finalnim tekmovanjem se bosta ekipi pomerili v kvalifikacijah, ki potekajo dva dni. Najboljših 16 ekip se uvrsti v t. i. zlati razred, drugih 16 ekip pa v t. i. srebrni razred.

IMG 9844

Začetki tekmovanja segajo v leto 1989, ko je bila na Nizozemskem organizirana prva jadralna regata v okviru Interpola. Leta 1991 je bila ustanovljena Interpol Copper's Cup fundacija, ki skrbi za organizacijo mednarodnih regat za organe pregona in spodbuja stike med člani. Regato organizirajo vsaki dve leti na Nizozemskem. Letošnja regata je že dvanajsta po vrsti.