Sorodne objave

 

Informativni dan v Policijski akademiji, ki je bil 13. februarja 2009, je v treh terminih obiskalo skupaj okoli 330 oseb. Zbrane je pozdravil ravnatelj Šole za policiste Marko Podlesnik, nato pa sta skupaj s pomočnico ravnatelja Simono Meglič predstavila oba programa, ki jih Policijska akademija izvaja, tj. izobraževalni program za poklic policista in program usposabljanja za varovanje državne meje.

govorciOd leve proti desni: Simona Meglič, Marko Podlesnik, Robert Kos
in predstavnica Sektorja za odnose z javnostmi

 

 
Robert Kos iz Urada za organizacijo in kadre je predstavil zahtevane pogoje za sprejem v policijo, razložil potek prijave na razpis in izbirni postopek. Tisti, ki izpolnjujejo formalne pogoje za vstop v policijske vrste, morajo opraviti tudi preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki in zdravniški pregled.

 

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka) 


Po kratki predstavitvi so kandidati za policista, ki so trenutno na šolanju, skupaj z inštruktorji obiskovalcem pokazali nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe. Poleg tega so obiskovalci preizkusili svoje strelske sposobnosti na elektronskem strelišču.

 


Pozornost pa so pritegnili policista s terenskim vozilom, policista konjenika s službenima konjema pasme lipicanec in policist vodnik službenega psa z belgijskim ovčarjem Arnijem. Vsi so predstavili tudi opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu in odgovarjali na številna vprašanja.