Sorodne objave

 

Po opravljeni nalogi 7. decembra 2011 na Štajerskem se je helikopter slovenske policije ustavil v bližini Celja in za nekaj minut v zrak ponesel 8-letnega Žana iz Laškega. S tem smo izpolnili lani maja dano obljubo.

IMG 4282 zm

Na sedežu Letalske policijske enote smo 8. maja 2010 ob 30-letnici helikopterskih prevozov prezgodaj rojenih otrok organizirali srečanje vseh tistih, ki so bili v treh desetletjih tudi sami v bolnišnico prepeljani s policijskim helikopterjem.

Pri izpeljavi tega dogodka nam je še posebej pomagal danes 8-letni Žan Špiler iz Laškega. Prav zato smo mu takrat obljubili, da ga bomo zaradi njegove izkazane dobre volje za nekaj minut popeljali s policijskim helikopterjem. Obljubo smo tako iz različnih razlogov lahko izpolnili šele 7. decembra 2011 popoldne na letališču Levec.

Žan je bil vznemirjen že ob sami novici, da ga bodo policisti, ki so mu kot novorojenčku rešili življenje, še enkrat popeljali s policijskim helikopterjem. Tokratni let si bo zagotovo zapomnil! Ob prihodu na letališče ga je pričakal za policijsko delo osnoven in majhen, a zanj mogočen helikopter, in policijska pilot in pilotka. Po uvodnem pogovoru s piloti je Žan s spremljevalcem končno sedel na zadnjo klop helikopterja, se pripel in si nadel slušalke, nakar so se dvignili proti nebu. Iz zraka je prepoznal določene kraje in zgradbe s celjskega območja. Njemu in opazovalcem na tleh se je verjetno zdelo, da je kratek let trajal dlje kot nekaj minut. Po pristanku se je Žan osebno zahvalil vsem, ki so pri tem sodelovali, in bil še kar nekaj časa vzhičen zaradi vsega doživetega.

 

Foto: Gregor Katič