Sorodne objave

 

Ljubitelji motornih vozil so lahko ta vikend obiskali ljubljanski Motor Sport salon, na katerem se predstavlja tudi policija. Motor Sport salon lahko obiščete še danes do 18. ure.

IMG 0271

Policisti smo se tudi letos udeležili sejma, ki poteka 4. in 5. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavili smo svoja vozila in opremo, posebno pozornost pa smo posvetili preventivnim nasvetom za večjo varnost v cestnem prometu.

IMG 0212

 Policisti so odgovarjali na številna vprašanja obiskovalcev in jim svetovali, kako naj poskrbijo za lastno varnost.

 
Vsi ljubitelji motornih vozil so si lahko ogledali pester nabor službenih vozil policije. Na ogled smo postavili policijsko motorno kolo, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, posebno vozilo znamke Tuareg za vožnjo po težje dostopnem terenu, kot novost pa smo predstavili tudi mobilno policijsko pisarno.

IMG 0301

 Mobilna policijska pisarna je nov projekt slovenske policije.

IMG 3612

Notranjost mobilne policijske pisarne je občanom prijazna.

 

Mobilna policijska pisarna je nov projekt slovenske policije. Gre za posebno policijsko vozilo, opremljeno za vse vrste nalog, ki jih policisti običajno opravljajo na policijski postaji in na terenu. Takšen način dela je novost pri nas, v drugih državah Evropske unije pa takšno obliko dela že dolgo poznajo.

IMG 0293

 Motoristi so zavzeto izpolnjevali vprašalnike, da bi se udeležili treninga varne vožnje v Policijski akademiji.


Ker se motoristična sezona nezadržno bliža, motoristi pa so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, smo veliko pozornosti posvetili prav ljubiteljem motornih koles in koles z motorjem. Zanje smo pripravili tudi nagradno igro. Med tistimi, ki bodo pravilno izpolnili vprašalnik in tako pokazali svoje znanje, bomo izžrebali štiri srečneže, ki bodo spomladi svoje izkušnje dopolnili s treningom varne vožnje v Policijski akademiji.

IMG 0037

 Številni so svoje sposobnosti preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom in premagovali različne ovire, ki jih lahko srečajo tudi v resnični vožnji.

IMG 0285

Na razstavnem prostoru policije so se obiskovalci prireditve lahko pogovarjali tudi s kriminalistom. Zanj so imeli veliko vprašanj, kriminalist pa jim je med drugim predstavil pripomočke, ki jih uporabljajo nepridipravi za vlome v domove in vozila. Obiskovalcem je svetoval, kako zavarovati svoje premoženje pred vlomi in tatvinami, radovedneži pa so lahko od blizu spoznali tudi laserski merilnik hitrosti, ''stinger'' in opremo, ki jo policisti uporabljajo za ogled kraja prometne nesreče.

IMG 3528

"No, pa poglejmo, kako hitro se pelje tisto vozilo ..."

IMG 3477

"Še malo, pa mi bo skoraj prav ..."

Obiskovalce je tudi tokrat zabaval policijski ''kuža'' Arni. Službeni pes za splošno uporabo je takrat, ko ''gre zares'', zelo učinkovito prisilno sredstvo, ob bolj sproščenih priložnostih, kot je bila današnja, pa se spremeni v prijaznega štirinožnega prijatelja, ki prav povsod požanje naklonjenost obiskovalcev, predvsem tistih najmlajših. Takrat se še posebej potrudi z izvajanjem različnih vragolij, dokler od publike ne dobi bučnega aplavza ali vsaj koščka kakšnega okusnega pasjega prigrizka.

IMG 0131IMG 0130

Za vse tiste, ki bi želeli od blizu spoznati policijsko delo in službena vozila policije, vabimo, da nas obiščete še danes do 18. ure!

IMG 3578