Sorodne objave

 

Med 26. in 28. aprilom 2012 je v Čeljabinsku v Rusiji potekalo 23. evropsko prvenstvo v judu, ki so se ga udeležili kar štirje vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Na stopničkah v kategoriji do 66 kilogramov je blestel judoist Rok Drakšič, ki je domov prinesel bronasto medaljo in tako dokazal, da je odlično pripravljen na olimpijske igre v Londonu.

RokDraksic

Rok Drakšič je domov prinesel bronasto medaljo.


Prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva v judu je z osvojenim 3. mestom popestril Rok Drakšič, sicer zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov v Policiji. To je njegova že druga bronasta kolajna z evropskih prvenstev. Manjša nepazljivost ga je žal stala uvrstitve v polfinale, zato pa je borbi v repasažu opravil brezhibno. Najprej je porazil Gruzijca Šalve Kardave, nato pa po minuti borbe še Madžara Mikloša Ungvarija.

Žal sta brez uvrstitev ostala policista Sašo Jereb (v kategoriji do 73 kg) in Aljaž Sedej (v kategoriji do 81 kg), ki sta klonila v uvodnih dvobojih. Petra Nareks je v svoji karieri do sedaj osvojila šest medalj z evropskih prvenstev, toda tokrat se ji v Čeljabinsku ni uspelo približati najboljšim. V svoji kategoriji (do 52 kg) je uvodno borbo proti Poljakinji Zuzanni Pawlikowski dobila predčasno, v nadaljevanju pa priznala premoč Španki Lauri Gomez.


Vsem štirim judoistom iskreno čestitamo!

 

Foto: Simon Plestenjak (Sportida)