Policisti smo skupaj z Vrtcem Jelka v četrtek, 31. maja, poskrbeli za malo drugačno popoldne ljubljanskih malčkov.

IMG 3704

"Kako je pa tebi ime?"


V Policijski akademiji smo namreč gostili otroke iz ljubljanskega Vrtca jelka. V promocijsko-preventivno akcijo in bogat program, ki so ga pripravili vzgojitelji in vzgojiteljice vrtca, so se aktivno vključili tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji, ki so se z njimi zabavali na t. i. postajah, razporejenih po celotnem igrišču Policijske akademije.


IMG 3820

 "Dobro, predam se!"


Otrokom so se predstavili še policisti konjeniki, policist motorist, policistka kolesarka in že vsem dobro znani policijski "kuža" Arni z vodnikom Janezom.


IMG 3963


Malčki so se z velikim zanimanjem "muzali" okoli policijskih lipicancev in se jim plašno poskušali približati. Ko so ugotovili, da so policijski konji zelo prijazni, so jih ob dovoljenju konjenikov tudi previdno pobožali.


IMG 3920

Policist motorist in policistka kolesarka sta otrokom pomagala splezati na motorno kolo.


IMG 3909

Najbolj pestro je bilo tam, kjer so bili mehurčki.


Janez in Arni sta pred "občinstvom" zganjala različne vragolije ob katerih so otroci kar skakali od navdušenja. Arni je z velikim veseljem plesal, skakal, hodil po dveh tačkah in enemu od gledalcev celo "sunil" ključe.


IMG 4086

"Ne dam ključev, zdaj so moji!"

 

IMG_4181

IMG_3984

Kasneje, ko se je Arni utrudil, pa je otrokom dovolil, da so ga pobožali ... pa tudi tačko je z veseljem dal tistim, ki so bili pridni.

 

Razšli smo se dobre volje in v pričakovanju naslednjega snidenja.


IMG 4189