Sorodne objave

 

Pred odhodom v London preverite, ali ste kupili veljavne vstopnice. Britanska policija namreč opozarja na možne zlorabe in goljufije pri nakupu vstopnic in rezervaciji namestitvenih kapacitet preko nepooblaščenih spletnih strani.

V Londonu bodo med 27. julijem in 12. avgustom 2012 potekale 30. poletne olimpijske igre, od 29. avgusta do 9. septembra 2012 pa tudi 14. poletne paraolimpijske igre. A bodimo previdni pri nakupu vstopnic! Kot namreč opozarja britanska policija, so pri nakupu vstopnic preko nepooblaščenih spletnih strani ali pri preprodajalcih možne tudi zlorabe.

Posebna enota britanske policije že od lani, ko se je začela prodaja kart, spremlja večje število nepooblaščenih spletni strani in onemogoča njihovo delovanje. Kljub temu je nepridipravom že uspelo ogoljufati več kupcev. Države, v katerih naj bi se zlorabe zgodile, so evropske države, Združene države Amerike, Kanada, Avstralija in Kitajska.

Informacije o nakupu in prodaji vstopnic so dosegljive na spletni strani www.tickets.london2012.com, ki je tudi edina uradna in zaščitena spletna stran za nakup »olimpijskih« vstopnic!


Pred odhodom preverite, ali ste kupili veljavne vstopnice!

Obiskovalcem olimpijskih iger v Londonu, ki so že kupili vstopnice, zato svetujemo, naj še pred odhodom v Veliko Britanijo preverijo oz. potrdijo, da vstopnice niso kupili na kateri izmed lažnih spletnih strani.

Seznam problematičnih spletnih strani

Če ste vstopnice kupili preko nepooblaščenih spletnih strani oz. preprodajalcev, ste morda postali žrtev goljufije. Kupili ste namreč lahko vstopnice, ki ne obstajajo (vstop na prizorišča olimpijskih iger vam zato ne bo omogočen), ali pa so nepridipravi zlorabili podatke z vaše plačilne kartice.


V primeru zlorabe se obrnite na slovensko ali britansko policijo!

Če ugotovite, da ste postali žrtev zlorabe, podajte prijavo na najbližji policijski enoti v Sloveniji. S seboj prinesite vso razpoložljivo dokumentacijo (različna potrdila, izpiske, dokazila o komuniciranju itd.)

Če se ne morete zglasiti na policijskih postajah v Sloveniji, se lahko obrnete tudi na britansko policijo, in sicer na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Slovenska policija tudi pri preiskavi tovrstnih kaznivih dejanj preko Europola in Interpola aktivno sodeluje z britansko policijo.


Tudi nepooblaščeno prodajanje veljavnih vstopnic je kaznivo!

Prav tako želimo obiskovalce olimpijskih iger opozoriti, da je vsakršno nepooblaščeno prodajanje uradnih (veljavnih) vstopnic prav tako kaznivo v Veliki Britaniji in se lahko kaznuje s kaznimi v razponu do približno 25.000 evrov oz. 20.000 funtov.