Sorodne objave

 

Policisti gorske enote bodo julija in avgusta na območju štirih policijskih uprav izvajali preventivne aktivnosti v gorah. Veliko ljudi se namreč odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju, pri čemer policisti ugotavljamo, da se število nesreč v gorah povečuje. Predstavniki medijev, vabljeni, da se jim pridružite!

Policisti policijskih uprav Celje, Kranj, Ljubljana, Maribor in Nova Gorica bodo preventivne aktivnosti izvajali na območju Julijskih Alp, Kamniško-Savinjskih Alp, Raduhe in Pece, predvidoma med 5. in 16. uro.

 MG 2806Obiskovalce gora bodo policisti seznanjali z nevarnostmi v gorah in jim svetovali, kako naj bodo pravilno opremljeni in obuti, kako naj se varno gibajo, kaj je dobro vedeti, če naletijo na težave, ipd.

Poleg tega bodo pri planincih in tudi skrbnikih planinskih koč ugotavljali morebitne kršitve javnega reda in miru, kršitve s področja varstva okolja in obveščanja v primeru gorskih nesreč, kršitve Zakona o Triglavskem narodnem parku.

Preverjali bodo tudi psihofizično stanje pohodnikov in ustreznost njihovega izbora planinske poti.

Predstavniki medijev lahko izjavo posamezne patrulje dobite samo zgodaj zjutraj, še pred njenim odhodom, ali pa, ko se policisti vrnejo s poti. Policistom se lahko na kateri od desetih planinskih smeri tudi pridružite, vendar le primerno opremljeni in v dobri psihofizični kondiciji. Prosimo, da svoj prihod predhodno najavite predstavniku za odnose z javnostmi posamezne policijske uprave, ki vam bo sporočil tudi točno uro odhoda in zbirno mesto.

IMG 8605

Po dva policista se bosta odpravila na naslednje planinske poti:
15. 7. 2012 Kamniška Bistrica – Kamniško sedlo – Brana (območje Policijske uprave Ljubljana)
21. 7. 2012 Planina Blato – Dedno polje – Prehodavci – Sedmera jezera – Komarča – Savica (območje Policijske uprave Kranj)
21. 7. 2012 Zadnjica – Prehodavci – Hribarce – Dolič – Zadnjica (območje Policijske uprave Nova Gorica)
22. 7. 2012   Grohat – Raduha (območje Policijske uprave Celje)
22. 7. 2012 Topla – Peca (območje Policijske uprave Celje)
29. 7. 2012 Logarska dolina – Turska gora (območje Policijske uprave Celje)
5. 8. 2012 Mrzli Studenec - Debela peč (območje Policijske uprave Kranj)
11. 8. 2012 Vrata – Luknja – Gamsovc – Križ – Kriški podi – Sovatna – Vrata (območje Policijske uprave Kranj)
22. 8. 2012 Vršič – Mojstrovka – Vršič (območje Policijske uprave Kranj)
22. 8. 2012 Mangart  (območje Policijske uprave Nova Gorica)

IMG 8696

Nasveti za pohodnike in gornike

V gore nikoli nepripravljeni