Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci primorsko-goranske policijske uprave se je hrvaški javnosti predstavil slovenski policist Jože Sudac, ki bo med 22. julijem in 17. avgustom pomagal hrvaškim kolegom na območju Policijske postaje Krk.

IMG 0001

Novinarske konference so se udeležili še predstavnik primorsko-goranske policijske uprave Goran Gašpert, načelnik Policijske postaje Krk Ivan Katalinić in predstavnik slovenske policije Jože Sironič.

Goran Gašpert je v svoji izjavi poudaril, da se je večletna praksa mednarodnega sodelovanja uniformirane policije pokazala kot izjemno dobra. Kot je dejal, bo slovenski policist hrvaškim kolegom pomagal predvsem pri policijskih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem bo omogočal hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti in dajal predloge glede obravnavanja slovenskih državljanov. Projekt sodelovanja pa poleg izboljšane komunikacije s turisti omogoča tudi hitrejšo izmenjavo operativnih podatkov v primeru reševanja prekrškov ali kaznivih dejanj.

Jože Sironić je izpostavil dolgoletno in uspešno sodelovanje med policijama obeh držav ter pozitiven odziv slovenskih turistov na tovrstno operativno sodelovanje med turistično sezono.

IMG 0002

Policist Jože Sudac že ima izkušnje z delom v mešanih patruljah. Kot je dejal, so slovenski turisti o projektu dobro obveščeni in bodo znali izkoristiti njegove prednosti. Izrazil je tudi upanje, da se bo sodelovanje med policijama tudi v prihodnje nadgrajevalo in krepilo.

Načelnik Katalinić pa je spomnil, da na Policijski postaji Krk že drugič gostijo slovenskega policista. Takšno sodelovanje je po njegovih besedah dobro, spomnil pa je tudi na rezultate anket, ki so pokazale, da se slovenski turisti na Hrvaškem počutijo še bolj varne, ko srečajo policista v slovenski uniformi.


Foto: hrvaško notranje ministrstvo