Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Policija se tudi letos s preventivnimi in promocijskimi vsebinami predstavlja na izobraževalno-sejemski prireditvi Otroški bazar, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Otroški bazar lahko obiščete še vse do nedelje, 13. septembra 2009.

IMG_3169 IMG_3096 IMG_3016

 

Na prireditvi, ki je namenjena otrokom in mladostnikom, vsako leto predstavljamo različna področja policijskega dela in tako obenem poskušamo prispevati k preventivnemu delovanju policije. Letos dajemo še posebej velik poudarek področju prometne varnosti.

 

IMG_3161

IMG_3245

IMG_3285

Vozilo z videonadzornim sistemom provida

Na razstavnem prostoru policije si tako lahko ogledate službeno opremo in različna policijska vozila (policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj, vozilo z videonadzornim sistemom provida ?), ki so razstavljena v hali in na ploščadi Gospodarskega razstavišča. Vse dni sejma pa vam policisti tudi svetujemo o varnosti in odgovarjamo na vaša vprašanja o policijskem delu.

IMG_2919

Veliko zanimanja je požel tudi prikaz reševanja ponesrečenega policista s helikopterjem.

IMG_2943

Kljub dežju je bila danes ob 11. uri ploščad Gospodarskega razstavišča polna malih in velikih gledalcev. Z zanimanjem so spremljali prikaz policistov Gorske enote, ki so na strehi hale ''reševali ponesrečenega policista''.

IMG_2928

Predstavljamo tudi službene živali policije ter delo policistov vodnikov službenih psov in konjenikov. Najmlajše obiskovalce bo kot ponavadi navduševal ''policijski kuža'' Arni, ki se zanje še posebej potrudi z izvajanjem različnih vragolij.

 

IMG_3350 IMG_3329 IMG_3442

IMG_3408

Poleg tega si lahko ogledate tudi različne policijske uniforme - uniformo policista specialne enote, uniformo policista, ki sodeluje v mirovni misiji, razstavljena pa je tudi uniforma, kakršno so v avstroogrskih časih nosili orožniki, tedanji ''čuvaji''  javnega reda in miru.

Spoznate lahko tudi slovenske vrhunske športnike, zaposlene v policiji.

IMG_3065

Obiskovalce vabimo, da na simulatorju varne vožnje z motornim kolesom preizkusite svoje spretnosti.

IMG_3446

Najmlajši lahko sodelujejo tudi v nagradnem žrebanju, tako da izpolnijo listič in odgovorijo na dve "težki" vprašanji o prometni varnosti. Oktobra bomo namreč na Generalni policijski upravi med pravilnimi odgovori izžrebali več deset otrok, ki bodo nagrajeni s promocijskim gradivom policije.

IMG_3056

  Otroci in mladostniki, obiščite nas!
Seveda pa ste na ogled razstavnega prostora Policije vljudno vabljeni tudi starši,
učitelji in vzgojitelji oz. predstavniki vrtcev in osnovnih šol ter predstavniki medijev!