Sorodne objave

 

V zadnjem obdobju se je kar nekaj občanov pritožilo nad hrupom, ki ga povzročajo helikopterji. Predvsem medicinski leti so velikokrat povezani s pristankom v neposredni bližini urbanih naselij, kjer se hrupu ne da izogniti. Javnost zato prosimo za strpnost in razumevanje, saj gre vendarle za reševanje življenj!

V preteklem tednu, od 7. do 13. septembra 2009, so helikopterske posadke Letalske policijske enote skupaj z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči sedemkrat sodelovale pri reševanju življenj.

Policisti piloti so minuli teden poleg tega opravili tri helikopterske nadzore državne meje in mejnega območja, tri nadzore cestnega prometa, dvakrat pa so pomagali policijskim upravam pri snemanju območja in objektov. Policistom mariborske policijske uprave je Letalska policijska enota s helikopterjem in dodatno tehniko - kamero pomagala pri varovanju nogometne tekme, pri dvodnevnem usposabljanju opazovalcev državne meje iz helikopterja v Gotenici pa je sodelovala s helikopterjem EC 135.

V petek, 11. septembra 2009, pa je posadka LPE skupaj s policisti Gorske enote na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani za obiskovalce Otroškega bazarja prikazala, kako poteka reševanje v gorah.

IMG_2919

IMG_2943

IMG_2928

IMG_2933