Sorodne objave

 

Ob peti obletnici vstopa Slovenije v schengenski prostor smo včeraj, 19. decembra 2012, na območju Policijske uprave Koper predstavili rezultate dela in ugotovitve slovenske policije na področju varovanja državne meje v zadnjih petih letih.

002

Problematiko, povezano z varovanjem državne meje v obdobju od leta 2007, sta na novinarski konferenci na Policijski postaji Piran v Luciji javnosti podrobneje predstavila Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi, in Viljem Toškan, vodja Oddelka za državno mejo in tujce na PU Koper.


Varovanje državne meje - podatki za Slovenijo 

Varovanje državne meje - podatki za območje PU Koper 

Več statističnih podatkov je na spletni strani policije: Statistika / Mejna problematika

Predstavniki medijev so si lahko tudi ogledali vozila in posebno opremo mejnih policistov, med drugim stacionarno termovizijsko kamero na "Krogu".


ozadje1Slovenski policisti smo pred petimi leti, 21. decembra 2007, prevzeli odgovorno nalogo in postali varuhi dela zunanje meje Evropske unije. Danes s ponosom ugotavljamo, da smo učinkoviti pri izvajanju mejne kontrole, in z doslednim izvajanjem schengenskih pravil zagotavljamo varnost vseh prebivalcev unije.