Sorodne objave

 

Policisti smo prisotni tudi na smučiščih, zato Policija vsaj enkrat letno izvede usposabljanje policistov, ki svoje delo opravljajo na belih strminah.

IMG_8504

Osnovni namen usposabljanja je obnovitev potrebnih znanj in veščin za delo na smučiščih. 18 policistov z različnih policijskih uprav po Sloveniji se je tako med 4. in 5. marcem 2013 izobraževalo s področja tehnik in zakonitosti smučanja, obratovanja smučišča in ukrepov za varnost, reda na smučišču in nadzorstva ter obravnav nesreč.

IMG 8551

Ob predstavitvi postopkov policistov na smučiščih in prikazu obravnave nesreče smo v drugem, praktičnem delu usposabljanja na Rogli opozorili še na ukrepe za varno smučanje.


Zvočni zapis izjave Alojza Sladica (mp3)  

Alojza Sladič z Uprave uniformirane policije je predstavil usposabljanje za delo policistov, ki svoje delo opravljajo na belih strminah.


Za lastno varnost in varnost drugih smo na prvem mestu odgovorni sami. Preden se podamo na smučišče, se moramo dobro seznaniti z ukrepi za varno smučanje in 10 osnovnimi FIS pravili.

Neposredni nadzor nad ravnanjem smučarjev in drugih oseb na smučišču je v izvirni pristojnosti nadzornikov smučišč, policisti pa predvsem preverjajo psihofizično stanje smučarjev in ugotavljajo kršitve smučarjev, s katerimi ti neposredno ogrožajo druge uporabnike smučišč.


Statistični podatki (število nesreč v posameznih smučarskih sezonah, ki jih je obravnavala policija)