Sorodne objave

 

Generalni direktor slovenske policije Stanislav Veniger in namestnik generalnega direktorja italijanske državne policije Francesco Cirillo sta 12. marca 2013 v Udinah podpisala sporazum o sodelovanju na področju zagotavljanja varnosti na povezanem smučišču Kanin-Na Žlebeh.

udine4Slovenija in Italija bosta tako med zimsko turistično sezono po potrebi zagotavljali mešane patrulje policistov na povezanem smučišču Kanin-Na Žlebeh. Nadzor na smučišču se bo izvajal predvsem ob koncu tedna, državnih praznikih, šolskih počitnicah, prireditvah na smučišču ter ob drugih dneh, ko je pričakovati večje število obiskovalcev iz obeh držav.

"Mednarodno policijsko sodelovanje je v sodobnem času postalo bolj vsakdanja praksa kot izjema. Skrb za varnost ljudi se namreč ne konča z državno mejo, temveč presega nacionalne okvirje. Še posebej, ko gre za zagotavljanje varnosti na turistično zanimivih točkah, je odgovornost vseh nas pristojnih, da nenehno iščemo načine, kako čim bolje opraviti svoje delo. Praksa mešanih patrulj se je že v sodelovanju s hrvaškimi policisti izkazala za odlično in po naši oceni prinaša dvojno korist. Na eni strani olajšuje izmenjavo informacij med državama in s tem tudi delo policistov pri postopkih s tujimi državljani. Na drugi strani pa, kar je še bolj pomembno, naredi celoten postopek prijaznejši za tujce, saj olajša morebitne kontakte med turisti ene pogodbenice ter policijskimi, diplomatskimi in konzularnimi organi druge pogodbenice," je ob podpisu sporazuma dejal Veniger.


 Foto: Giovanni Belmonte