Sorodne objave

 

V Tacnu in v Vadbenem centru Gotenica smo danes, 24. maja 2013, nadaljevali z včeraj začetimi tekmovanji v nogometu. Žogo so si podajala tudi dekleta, ki so tekmovala v odbojki na mivki. Na tandemih so se pomerili v ju-jitsu borbah; na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani so na eno oko mižale strelke in strelci z zračno puško; tekmovali so tudi posamezni šahisti, predvsem pa so mirno roko imeli v Gotenici, kjer so policistke in policisti tekmovali v policijskem situacijsko-taktičnem streljanju. Skratka, bilo je pestro. K rezultatom je prispevalo tudi vreme; te igre so bile v vseh teh letih najbolj mrzle in deževne.

Po končanih tekmah v Tacnu smo v nadaljevanju videli še revialno tekmo v nogometu. Pomerili sta se ekipi vodstva Policije in vodstva Ministrstva za notranje zadeve in javno upravo. Zmagala je prvo navedena ekipa z rezultatom 4:3. Barve policije so branili Zlatko Pincolič, Vladimir Pocek, Nermin Isić, Matej Sironič, Smiljan Lukman, Ivan Kapun, Dušan Vinter in Martin Jazbec. Barve MNZJU pa so zastopali Domen Bizjak, Jurij Bertok, Andrej Mikola, Branko Vidič, Bojan Bučinel, Sekretariat, Goran Nikolov, Robert Kos, Mitja Perko, Igor Juršič, in Vojko Kos.


Rezultati prvega dne so že znani, rezultati drugega tekmovalnega dne pa so naslednji:


v ju-jitsu borbah se je letos pomerilo 14 tekmovalcev iz 3 ekip. V vseh kategorijah so bili najboljši policisti iz PU Ljubljana, in sicer v kategoriji do 69 kg Dejan Žagar, v kategoriji do 77 kg Bojan Popović, v kategoriji do 85 kg Uroš Iskra, v kategoriji do 94 kg Boštjan Divjak in v kategoriji nad 94 kg Mirko Špehar. Najboljša ekipa je bila iz PU Ljubljana.

V Vadbenem centru Gotenica se je v policijskem situacijsko-taktičnem streljanju pomerilo 12 tekmovalk in 50 tekmovalcev iz 13 ekip. Najboljša posameznica je bila Tamara Klenovšek iz PU Celje, najboljši med posamezniki pa je bil Martin Humar iz PU Nova Gorica. Najboljša ekipa je bila ekipa PU Celje.

Z zračno puško je streljalo 19 tekmovalk in 26 tekmovalcev iz 9 ekip. Najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Andreja Golob iz PU Novo mesto; iz te policijske uprave je tudi najboljša ženska ekipa. Med moškimi je bil najboljši Sašo Korbar iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve in javno upravo, med moškimi ekipami pa ekipa PU Ljubljana.

V šahovskih dvojicah se je pomerilo 36 šahistov iz 9 ekip, najboljši med njimi je bil Franc Virtič iz Policijske uprave Maribor.

V nogometu je letos sodelovalo 11 ekip, najboljša pa je bila ekipa PU Maribor.

V odbojki na mivki so letos sodelovale 4 ekipe, najboljša pa je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila Uprava za policijske specialnosti, na drugem mestu je PU Maribor, absolutni zmagovalec pa je Policijska uprava Ljubljana.

 

Priznanja, medalje in pokale je v Vadbenem centru Gotenica najboljšim podelil vodja Centra za izpopolnjevanje in usposabljanje v Policijski akademiji Damjan Žagar, v Tacnu pa direktor Uprave kriminalistične policije dr. Jurij Ferme.

11. policijske igre skupaj z letnim preizkusom usposobljenosti policistov so se s tem zaključile.


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!