Sorodne objave

 

Letošnje taktično-reševalne igre, tretje zapovrstjo, so potekale 28. maja 2013 na širšem območju Kočevske Reke, Gotenice in Škrilja. Tokrat jih je organizirala Enota za specialno delovanje Slovenske vojske, udeležili pa so se jih tudi pripadniki Specialne enote slovenske policije.

Sicer se je iger udeležilo 8 ekip: poleg dveh iz Slovenske vojske še po dve iz Gasilske brigade Ljubljana, Reševalne postaje Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in seveda Specialne enote policije.

Tekmovanje je zastavljeno tako, da vsaka izmed štirih enot postavi poligon s svojega delovnega področja. Ekipa štirih tekmovalcev, ki pride na start posameznega poligona, šele na samem začetku etape izve, kaj približno jo čaka naslednje pol ure.

Izjava vodje poligona, ki ga je postavila Specialna enota policije v Gotenici: "Vedno poskušamo poligon sestaviti tako, da imajo ekipe iz vseh enot približno enake možnosti za dobro uvrstitev, kar pomeni, da ni pretirano fizično zahteven in je streljanje nekoliko bolj enostavno, kot če bi bilo namenjeno samo 'specialcem'. Bistvenega pomena je delo ekipe in komunikacija med tekmovalci. Sicer pa so take igre dobrodošle za vse sodelujoče, saj si pripadniki sorodnih služb izmenjujemo znanje in izkušnje, ki nam omogočajo boljše delo v svojih enotah."

Kljub temu, da na takih igrah rezultat ni bistvenega pomena, naj omenimo, da so letos pokal za najboljšo ekipo domov odnesli člani 2. ekipe Specialne enote policije.

Pripadniki Specialne enote organizirali in izvedli prve taktično-reševalne igre

Foto: Enota za specialno delovanje Slovenske vojske